För ett tag sedan provade Jess, Laura och jag The Providores i Marylebone som i alla fall jag och Jess velat testa sedan länge. Restauratören Peter Gordon kommer från Nya Zealand och driver även Kopapa i Covent Garden och bjuder på intressanta smakkombinationer med en hel del asiatiska influenser. På nedre plan finns dessutom ett ‘tapa room’ men restaurangen en trappa upp är betydligt mysigare.
Vi åt tre rätter vardera, två förrätter och en varmrätt, men struntade i dessert. Laura började med en krabb och kokos-laksa med vaktelägg och koriander som hon verkligen gillade.
Jess provade daal tempura inari pocket (ett tempurapaket med daal i princip) med aubergine, spenat och ingefärsdressing som hon tyckte var riktigt delikat.
Jag började med en blåmögelsoufflé som var luftig och fin och serverades med mandeldukkah.
Både Jess och jag tog sedan stekta pilgrimsmusslor med rotselleripuré, fänkål, äpple och rädisesallad med yuzu- och honungsdressing. Riktigt, riktigt gott och helt klart min favorit under kvällen!
Laura åt brynt yellowtail tonfisk med papaya, morot, gurka, koriander, lime- och chilidressning samt rostad sjögrässås. Också en riktig höjdare!
Hon fortsatte sedan med stekt guldbraxen, hjärtmusslor, kokos, tofu, aubergine, curry och koriander som också var fantastiskt god.
Jag valde rökt ål med glasört, sesam och sjögrässallad, chili furikake och ponzu tapioca. Ålen var fantastisk och trots att jag var lite skeptisk mot tapiocan så blev jag positivt överraskad!
Såhär trevligt hade vi!
Maten var verkligen god och vi hade en trevlig kväll och det var inspirerande att prova denna nästan fusionmat, även om kanske inte alla rätter var tiopoängare. The Providores är dock verkligen värt ett besök.
The Providores and Tapa Room,109 Marylebone High Street, London W1U 4RX