Ibland kan jag bli vansinnigt sugen på krabba och då tycker jag de små paketen med färskt krabbkött i butiken är fenomenala, för även om en hel kokt krabba är trevligare så tar det tid att pilla ut allt kött.
Denna rätt med risnudlar, krabba, smör som smakbärare samt lime och koriander blev riktigt bra och känns lätt och fräsch. Bra sommarmat helt enkelt.
Risnudlar med krabba, lime och koriander, 2 små portioner
2 knyten risnudlar
50 g smör
5 cm purjolök, den vita delen
1/2 röd chili
1 lime, zest och saft
1 näve koriander, hackad
100 g vitt och brunt krabbkött
Lägg nudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Skiva purjolöken tunt och finhacka chilin. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt purjo, chilli och lime zest. Låt fräsa några minuter. Häll i koriandern och krabbköttet och rör om. Salta och peppra. Häll av vattnet från nudlarna och lägg i stekpannan. Pressa över lime, rör om och servera.
De där paketen får gärna komma hit också! Som du säger, pilljobb att rensa själv. Och det konverserade krabbköttet är inte alls så gott.
Vilken fin rätt, helt i min smak!
Trevlig helg Hanna. Kram!