Den där helgen på landet så bjöds det på mycket gott! Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljonger med citron, timjan, rosmarin och lite honung. Fläskfilén försvann i ett nafs vilket alltid är ett bra betyg!
Till korven och burgarna fanns det såklart bröd, senap, ketchup, majonnäs, skivad tomat och lök och inlagd gurka.
De andra tillbehören var en vanlig blandsallad med avokado och salladslök, couscoussallad med inlagd paprika och kikärter, bönsallad med dijon och feta, klassisk potatissallad (fast med persilja) samt slaw.
Marinerad fläskfilé med citron och örter, 6-8 portioner
2 fläskfiléer (ca 400 g vardera)
2 dl mild olivolja
1 citron, zest och saft
2 tsk ljus honung
1 vitlöksklyfta
5-8 kvistar timjan, repad
5 kvistar rosmarin, hackad
Putsa filéerna och skär i 2,5 cm tjocka skivor, platta till lite så de blir medaljonger. Salta och peppra köttet.
Blanda marinaden och täck köttet med den. Marinera i kyl över natten eller upp till 2 dygn. Klappa bort lite av oljan och grilla tills precis genomstekt.
Alltid lika uppskattat med buffé, härligt när man kan plocka av det man vill. Den enda nackdelen är väl att man ofta plockar på för mycket och sitter med mage som står i alla fyra hörn:)
Hoppas du har en fin semester,
kramar