Hvar Town, Kroatien

IMG_8328

Första veckan på semestern tillbringades i Kroatien, på ön Hvar, drygt en timmes båtresa från Split. Jag och mina tjejkompisar Gaby och Rowena hade en fantastiskt vecka med en hel del sömn, lite party, trevliga restaurangbesök och många timmar i solstolen.

Jag hann med att läsa böcker, få massage och komma ner i varv. Och bara njuta! Vi stannade i Hvar Town hela veckan för vi hade det så bra där. Det finns gott om restauranger och barer så vi blev inte uttråkade. Vi åt ganska varierat och hittade tips på diverse resesidor, Lonely Planet och genom att bara strosa omkring.

Macondo

macondo

Första kvällen blev det Macondo, en fiskrestaurang som låg lite undangömd men vi hittade dit till slut. Vi testade marinerad bläckfisk (octopus, den åttaarmade varianten); en lokal delikatess och det var mycket gott. Sen tog vi blandade grillade skaldjur och mera bläckfisk (squid, sexarmad) samt hummerspaghetti. Maten var helt OK men inte fantastisk, men vi kanske beställde fel rätter, vem vet.

Macondo, Groda, Hvar Town, Croatia

Zlatna Skoljka  (Golden Shell restaurant)

golden shell

Denna restaurangs specialitet är slow food, dvs långlagade rätter. Vi började med en fisktartar (osäkert vilken fisk som var i) att dela på, sedan valde Gaby och jag deras fisk- och skaldjurssoppa med potatis, en av deras signaturrätter. Den var mycket god men på ett hemlagat sätt, alltså inte så mycket restaurangpiff men riktigt gott ändå. Rowena åt en biffgryta med dumplings som var mycket mäktig men köttet var oerhört mört och smälte i munnen. Lite tung rätt en varm sommardag men god och vällagad.

Zlatna Skoljka, Petra Hektorovića 8, 21450 Hvar, Croatia

Giaxa

Giaxa

Gaixa var det lite mer piff på än ovanstående restauranger. Carpaccio på svärdfisk var riktigt delikat liksom min ravioli med tryffelsås. Biff med gnocchi var också riktigt god medan min svärdfisk med blomkålsmos var lite tråkig. Överlag riktigt bra!

Giaxa, Trg Tv. Petra Hektorovića 3, 21450, Hvar, Croatia

Paradies Garden

paradies garden

Här satt vi utomhus på en mysig innergård och hade fin utsikt mot båtarna i hamnen. Portionerna var riktigt stora men allting riktigt gott som vi beställde; grillad fisk, risotto, pilgrimsmusslor och deras specialitet – kött som stekts på en het sten. Grannbordet frossade i skaldjur och fisk som också såg riktigt gott ut!

Paradies Garden, Groda bb, Hvar, Hvar Island 21450, Croatia

Restaurant Vartal

pizza

Detta ställe hade Rowena och Gaby gått förbi en dag och tyckte pizzorna såg goda ut, så det var det vi beställde när vi väl gick dit (samt en pastarätt). Restaurangen är enkel men pastan och pizzorna var riktigt goda och vinet gott. Otroligt prisvärt dessutom.

Restaurant Vartal, Fulgencija Careva 1, Hvar, Hvar Island, Croatia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s