En dag i Köpenhamn

IMG_8508

Att åka till Köpenhamn en dag på sommaren med Maria, Daniel och Otto känns numera som en väletablerad tradition som jag hoppas håller i sig i flera år till. Trots ösregn så fort vi steg ur bilen så blev det en riktigt härlig dag. Som tur var var det enda skuren den dagen.

Vi började med en tidig lunch på Wanna B precis som förra året och kan bekräfta att burgarna fortfarande är goda – det tyckte Otto också.

IMG_8511

Efter lite promenad och shopping (mestadels på Companys, & Other Stories, Cos, Hay och Notre Dame) var vi fikasugna och snubblade över ett mysigt café inne i Hovedbiblioteket inne i stan mellan Strøget och Nørrebro (alltså inte Den Sorte Diamant) som hette Democratic Coffee Bar.

IMG_8514

Daniel var nöjd med kaffet (ett gott betyg) och jag och Maria gillade bullen av wienerdeg med cookie dough-fyllning. Även min ekologiska saft/juice var riktigt god.

IMG_8517

Sen gick vi loss på Torvehallerne. Äntligen! Det var nämligen första besöket för min del (och Maria och Daniels med för den delen) så vi gick systematiskt tillväga när vi spanade in allting.

IMG_8520

Det fanns gott om fina butiker med bra produkter, blandat med färskvaror, takeaways och restauranger. Jämfört med t ex Borough Market känns Torvehallerna superfräscht och organiserat och det finns så mycket plats. Men Borough Market har naturligtvis sin charm och det är nog min favoritmatmarknad alla kategorier just för variationen av produkter. Men detta är precis så man föreställer sig en skandinavisk motsvarighet; luftigt, fräscht och välsorterat.

IMG_8536 IMG_8537

IMG_8540 IMG_8543

IMG_8560

IMG_8546

Det blev trots allt en solig dag så vi bestämde oss för att ta ett glas cava utomhus på Cava baren. Urmysigt ställe mellan de två mathallarna med två kiosker – en för cava och en för sydamerikanskt grillat kött med tillbehör.

IMG_8570

Vi bestämde oss sedan för att köpa med oss mat hem, vi kunde liksom inte skiljas från stället utan att prova så mycket som möjligt, därför blev middagen en salig blandning av smørrebrød och sushi.

2014-08-12 19.57.00

Smørrebrøden från Hallernes Smørrebrød var riktigt goda och piffiga. De vi valde var marinerad lax, spätta med remoulad, rostbiff med pepparrot och ägg och räkor med citronskal och krasse.

2014-08-12 20.01.37

Från Sushi Lovers blev det tre otroligt goda rullar och en sjögrässallad. Riktigt, riktigt gott alltihopa! Tack hörni, för en finfin dag!

2014-08-12 20.01.40

Wanna B, Kompagnistræde 4, 1208 København K, Danmark

Democratic Coffee Bar, Krystalgade 15, København, Danmark

Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København K, Danmark

Annonser

3 thoughts on “En dag i Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s