Jag har faktiskt hunnit laga lite mat i sommar, dock med betoning på lite. En av de saker som provades var denna enkla feta- och pistaschnötsdip från den finfina boken Persiana.
Jag gjorde hemmagjorda tunnbröd i stekpannan att doppa i denna goda dip och det gick hem må ni tro!
Feta- och pistaschnötsdip, 8 portioner
100 g skalade pistaschnötter
75 ml olivolja
300 g fetaost
1 handfull dill, hackad
2 handfull koriander, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 röd chili, hackad
3 msk grekisk/turkisk yoghurt
zest av 1 citron, saft av 1/2 citron
havssalt
Mixa nötter och olja i en food processor i 30 s. Lägg i feta, örter, vitlök, chili, yoghurt och citronzest och -saft och mixa i en minut. Smaka av med havssalt och servera.
Guud, vad gott! Något för mig, helt klart! KRAM!
Riktigt gott, faktiskt! Kram