Hemmagjorda pinxtos

IMG_8417

Vid två fillfällen bjöd vi på pinxtos (eller pinchos) i sommarstugan. Jag älskar att bjuda på crostini och bruschetta med olika toppings. Enda skillnaden mellan de varianterna och pinxtos är att det ska vara mjukt bröd (men vi rostade det faktiskt) och tandpetaren i mitten. I Spanien kan man göra pinxtos av precis vad som helst, men de vanligaste är med krabba och majonnäs, räkor och majonnäs, miniålar, morcilla m.m.

IMG_8419

De vi bjöd på var enkla; tomat, basilika och buffelmozzarella med några stänk olivolja ovan…

IMG_8425

…kallrökt skinka med grillad paprika i olja…

IMG_8428

…och en med kräftröra med dill och rosépeppar som var jättegod. Vid andra tillfället varierade vi oss med Öjebytoast – mums!

Kräftröra med dill och rosépeppar, ca 8 pinxtos

1 burk kräftstjärtar, avrunna

1 dl creme fraiche

2 msk Hellman’s majonnäs

1 tsk mortlade rosépepparkorn

hackad dill

salt, vitpeppar

citron och dill till dekorering

Blanda creme fraiche och majonnäs i en skål. Hacka kräftstjärtarna och blanda i. Blanda i rosépeppar och dill. Smaka av med salt och peppar. Klicka på rostade baguetteskivor, dekorera med citron och dill och servera genast. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s