Hallon- och passionsfruktsmess

IMG_8677

I England är en klassisk dessert Eton Mess med krossade maränger, grädde, hallon och jordgubbar. När jag var hemma i Skåne var jordgubbssäsongen över så jag smaksatte min mess med hallon och passionsfrukt. Och använde såklart hemmagjorda sega maränger. Så utbota gott – slickade skålar laget runt!

Hallon- och passionsfruktsmess, 4-5 portioner

3 dl vispgrädde

4-5 maränger

2 passionsfrukter

1 dl hallon

citronmeliss eller äpplemynta till dekoration

Vispa grädden. Smula i marängerna, gröp ur passionsfrukten och blanda i. Blanda i hallonen. Fördela i fyra skålar, dekorera med citronmeliss eller äpplemynta. 

Annons

6 reaktioner till “Hallon- och passionsfruktsmess

  1. Så gott detta låter. Var det stora maränger, typ sådana man köper på kondis?

    1. Inte så stora, mina är ca 1 rågad matsked stora. Så om du tar stora kondismaränger kan du nog halvera antalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s