Lunch på Rekondo, San Sebastian, Spanien

2014-08-24 16.42.23 HDR

Andra dagen i San Sebastian hade vi en lite kortare lunch än dagen innan inbokad på Rekondo.

2014-08-24 13.59.31 HDR

Restaurangen var jättemysig och eftersom det var en fin dag satt vi alla gäster ute i den ännu mysigare trädgården under ett stort träd.

2014-08-24 14.09.02

Restaurangen är känd för sin välförsedda vinkällare och vinlistan är en gigantisk bok. Vi nöjde oss med en flaska vit Rioja, som var god och passade fint till de fisk- och skaldjursrätter vi beställde.

2014-08-24 14.15.56

Som amuse bouche fick vi varsin krämig torskcroqueta med mild fisksmak. Gott!

2014-08-24 14.24.11 HDR

Som motpol till gårdagens monsterlunch valde både jag och Caroline lätta skaldjur till förrätt. Caroline åt en helt ljuvlig räkcarpaccio med olja, guacemole och granatäpplekärnor. Aningen rörigt men mycket gott!

2014-08-24 14.24.19

Min hummercocktail med pilgrimsmusslor var också fantastisk! Hummern var god och fin i smaken men överskuggades av de pinfärska råa pilgrimsmusslorna som var de godaste jag någonsin smakat. Pinjenötterna och olivpulvret var lagom till liksom en härligt gräsig olivolja.

2014-08-24 14.54.47-1

Till huvudrätt provade Caroline kokotxas, en lokal specialitet med fiskkinder. De var mjälla och fina och serverades i en mild persiljesås.

2014-08-24 14.55.03

Jag valde en annan lokal specialitet; bakad krabba, som var otroligt mäktig men fantastiskt god!

2014-08-24 14.57.40-1 2014-08-24 15.39.27

Vi valde att dela på en osttallrik till efterrätt, vilket blev alldeles lagom. Ostarna var riktigt goda, särskilt Brie de Meaux, Roquefort och en lokal krämig ost gjord på fårmjölk. Comté och Pecorino var också goda medan Morbier var ganska smaklös.

Restaurangen låg en bit upp i bergen så vi smälte maten genom att långsamt promenera tillbaka till stan via stranden och njuta av den fantastiska omgivningen.

Vi njöt verkligen av lunchen på Rekondo och de fina skaldjuren och fisken. Dessutom kändes det som ett bra upplägg att äta en riktig måltid till lunch och koncentrera oss på pinxtos och tapas på kvällarna. Här kan ni läsa Carolines recension av samma lunch.

Rekondo, Igeldo Pasealekua, 57, 20008, San Sebastián, Gipuzkoa, Spain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s