Lunch på La Bodeguilla, Palma

IMG_8894

Jag höll mig inte bara till gamla favoriter utan testade också en, för mig, ny restaurangi Palma; La Bodeguilla. Den ligger mitt i smeten nära Passeig des Born och har öppet på söndagar, vilket är guld värt!

Det var just en söndag vi gick hit och lunchade och vi gillade stället direkt. Kanske inte så konstigt eftersom vi möttes av en stor skinka upphängd på stativ redo att skivas upp till oss!

Restaurangen är sådär halvfancy; vita dukar och linneservetter på borden men ändå avslappnat. På väg in i matsalen går man förbi det halvöppna köket som förstärker det avslappande intrycket. Här serveras inga pinxtos men däremot riktigt bra tapas.

IMG_8889

Som amuse bouche fick vi en sked fylld med en krämig obestämbar röra. Gott var det i alla fall. Sen gick vi loss på de mest klassiska av tapas. It had to be done!

IMG_8882

Croquetasen med jamon bellota och karljohansvamp var riktigt krispiga på utsidan och hade fin smak av både svamp och skinka. Inte fullt så mjuka som på Puro Chef men mycket bra ändå.

IMG_8883

Naturligtvis blev det lite av skinkan också, det går ju bara inte att låta bli. Smälta-i-munnen-gott så det förslår.

IMG_8885

Calamarin var något av den krispigaste jag ätit, dessutom var frityrsmeten förhållandevis lätt.

IMG_8884

Pan con tomate var god men jag tycker det gör sig bättre på vitt bröd än mörkt, eftersom det är brödet då konkurrerar mindre med tomatsmaken.

IMG_8887

Vi beställde naturligtvis in patatas bravas också. De var frasiga och goda och båda såserna var spot on.

IMG_8891

En kanske inte lika klassisk, men väl otrolig god, rätt var de kolossalt möra griskinderna med skysås och rotfruktspuré.

Det var en riktig trevlig lunch med fantastiskt vällagade tapas och jag kommer absolut att gå hit igen vid mitt nästa Palmabesök. Det funkade så fint att bara åka dit för en helg att det lär bli en repris… 🙂

La Bodeguilla, Carrer de Sant Jaume, 3, 07012 Palma, Illes Balears, Spain

Annons

3 reaktioner till “Lunch på La Bodeguilla, Palma

  1. Hej Hanna!

    Jag ser att du smakade mycket spanska tapas i Mallorca. I Spanien har en härlig måltid 😉 Så gillar du spanska mat, bjuder jag dig till vår blogg som heter Soleado.se som kan du bara hitta spanska recept.

    Ha en solig dag!

    Pablo – Soleado.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s