Middag på Tredwell’s Covent Garden

2014-11-14 21.03.40-2

I September öppnade Marcus Wareing en enklare restaurang (jämfört med hans stjärnrestauranger Gilbert Scott och Marcus Wareing at The Berkeley) i Covent Garden och för några veckor sedan blev det äntligen tillfälle för mig att gå hit.

Två våningar, lite art deco-vibes inredningsmässigt, ung servispersonal, trendig vällagad mat är absolut ett koncept som funkar.

Vi började med chorizo jam och bröd, som var ett av snacksen på menyn – riktigt gott!

2014-11-14 21.25.22-2

Ena förrätten var långlagad lax, spirulina och blomkål som var både spännande och god.

2014-11-14 21.25.40

Jag valde en uppdaterad klassiker; fluffig kycklinglevermousse med baconjam (ja, kött-jam är hett just nu) och rostat bröd till. Fin kycklingleversmak och som ni ser var den alldeles ljuvligt slät. Mäktigt men oerhört gott!

2014-11-14 22.03.25

Varmrätterna var lika rustika och enkla. Ovan konfiterat anklår med sotad vitkål, fantastiskt mört kött.

2014-11-14 22.03.34

Min gratäng på rökt kolja, krabba och zucchini var också riktigt god. Till blev det potatismos som var mycket bra men inte särskilt spännande.

2014-11-14 23.07.00-2

Portionerna här är generösa så när det var dags för efterrätt var jag egentligen inte sugen, men vem kan motstå salted caramel-mjukglass med honeycomb?! Jag föll till föga och smaken var god, dock var det en ganska mjölkig glass – jag föredrar gräddig, men kul koncept och gott med honeycomb till.

Tredwell’s känns proffsigt och har ett bra koncept och menyn bjuder på sådant gemene man med matintresse vill äta. Det är rustik mat i halvfin miljö och jag tycker faktiskt att det fattats en sådan restaurang i Covent Garden. Det finns mycket kedjor i området pga närheten till musikalteatrarna så Tredwell’s sticker ut på ett mycket positivt sätt.

Dock kunde servicen varit bättre. All servispersonal var mycket unga och även om de gjorde ett bra jobb när de väl serverade gick det mycket tid åt att prata och skoja med kollegorna istället för att hålla ett öga på gästerna. Trevligt med kamratskap men som gäst (som själv serverat) vill jag ha lite mer effektivitet. Det var en hel del dötid med tomma tallrikar och ibland fick vi påkalla servisen när det gått alldeles för lång tid. Men resten är som sagt mycket bra och servispersonal kan man träna.

Tredwell’s, 4a Upper St Martin’s Ln, London WC2H 9NY

9 thoughts on “Middag på Tredwell’s Covent Garden

    1. Ja, det är kul när det spottar och fräser i kastrullen, jag har gjort sådan några gånger – så gott just som strössel! Kram till er

  1. Kött-jam alltså. Låter så himla lustigt, men är säkert jättegott!
    Trevlig helg (den är ju nästan nästan här)!

    1. Ja, det låter ju inte gott direkt. Aningen bättre på engelska men inte mycket, gott dock!🙂 Trevlig helg till dig med!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s