Chokladspritsar

IMG_9079

I en av mina julkokböcker finns dessa chokladspritsar från Wien (Viennese chocolate whirls) med som jag bakade till kontoret förra veckan. De är ganska svårspritsade, trots att jag hade i mer mjölk i smeten än receptet anvisade, men de såg rätt söta ut när de fyllts med smält choklad.

IMG_9042

Chokladspritsar, 12 st

200 g rumsvarmt smör

100 g strösocker

200 g vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

25 g kakao

2 msk-1/2 dl mjölk

100 g mörk choklad

Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda i mjöl, bakpulver och kakao. Blanda väl och häll i mjölken lite i taget tills konsistensen är lös nog att spritsa. 

Fyll en sprits med (stor) stjärntyll och spritsa ut smeten i muffinsformar, lämna ett hål i mitten. Baka i 190 C i 15-20 minuter. 

Gör ett hål i mitten på varje kaka. Bryt chokladen i bitar och värm över vattenbad. Fördela den smälta chokladen i hålen. Låt svalna/stelna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s