Middag på Asia de Cuba, Covent Garden

2014-11-28 21.40.23

Tillsammans med svenska vännerna Karin och Niklas som var på besök i stan besökte jag Asia de Cuba som är, precis som namnet antyder, en fusionrestaurang med asiatisk-kubansk mat. Karins väninna Ania var också med och tillsammans delade vi på ett gäng otroligt goda rätter.

Först två sorters ceviche, en med kingfish (oklart vilken fisk det är), curry och passionsfrukt (ovan). Den var god men min favorit var räka, snapper och konfiterad vattenmelon. Till fick vi prawn crackers och friterad plantain.

2014-11-28 21.40.28

Vi delade också på en krispig vårlökspannkaka toppad med kallrökt lax som var helt fantastiskt! En av mina favoriter under kvällen.

2014-11-28 22.22.06

Asiatisk noodle box med kubanska grönsaker och svamp var helt ok, men inget speciellt. Den hade jag faktiskt kunnat vara utan.

2014-11-28 22.22.11

Tonfisktartaren på krispiga wontons däremot, var en annan favorit!

2014-11-28 22.22.21

Spiny lobster, en sorts hummer, serverades med palm cajou-hjärtan (som jag trots flera googlingar faktiskt inte riktigt vet vad det är, men de små ovalerna påmindre om syltlök eller peruansk majs i konsistensen) och en het sås. Gott men inte wow.

2014-11-28 22.22.46

Ankconfit på salladsblad med hoisinsås var jättegott och en trevlig variation på crispy aromatic duck.

2014-11-28 23.24.05

Så långt var vi alla jättenöjda, all mat var god, vissa rätter riktigt bra och vi såg framemot efterrätterna som bars in på stora fat men här blev det tyvärr platt fall. Vår gigantiska banana split var inte alls särskilt god. Brownien var mjölig, vaniljglassen isig och kexen smakade inte gott. Banan, chokladglass och köpta minimarshmallows var i och för sig helt OK, men jag hade helt klart förväntat mig att en restaurang som kan leverera god lagad mat också har en bra pastry chef anställd, men så var tyvärr inte fallet på Asia de Cuba. Jag glömde visst kommentera grädden som smakade sött och nog kom från en av de där squirtyflaskorna man kan köpa i butik. Under all kritik.

Asia de Cuba, 45 St. Martin’s Lane, London, WC2N 4HX

En reaktion till “Middag på Asia de Cuba, Covent Garden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s