Till julsammankomsten med bokklubben lagade jag lite vegetarisk mat som passar fint till julbordet, bland annat denna stuvade grönkål. Inget nytt under solen, men nytt för mig.
Och mycket gott!
Stuvad grönkål, 4-6 portioner
400 g hackad grönkål
5 dl grönsaksbuljong (köttbuljong eller skinkspad går lika bra)
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1 liten nypa socker
salt, vitpeppar
Skölj kålen. Koka mjuk i buljongen i en gryta/kastrull, ca 25 minuter. Smält smöret i en traktör[panna. Ta upp kålen med hålslev och fräs i smöret någon minut. Häll i grädden och koka ca 10 minuter. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
Stuvad grönkål är väldigt gott, nytt under solen eller ej. Jag stuvade med créme fraiche en gång, det blev väldigt gott med den lilla syran till kålen 🙂
Det kan jag tänka mig funka utmärkt, får testa det nästa gång.
Tänk, jag har (nu viskar jag…) aldrig ätit grönkål. Konstigt va, för jag älskar ju kål i alla former!
Hoppas det är fint med dig!
Va?! Har du inte?! Då tycker jag att du ska prova direkt! 🙂 Kram