Ugnsrostade rödbetor med smör och riven pepparrot

IMG_9117

Ugnsrostade rödbetor låter kanske inte så spännande men med smör i formen och riven färsk pepparrot till blir det fantastiskt gott. Ännu en vegetarisk rätt för julbordet.

Ugnsrostade rödbetor med smör och riven pepparrot, 4 portioner

750 g rödbetor

1 skvätt mild olja

3 msk smör

riven färsk pepparrot

salt, peppar

Ta på plasthandskar. Skala rödbetorna med potatisskalare och dela på mitten. Häll lite olja i en ugnsfast form och lägg i rödbetshalvorna. Lägg i en msk smör, salt och peppar och rosta i 180C ugn i ca 40 minuter eller tills mjuka. Titta till dem då och då och vänd dem och tillsätt lite mer smör. När de är klara, ta ut ur ugnen och sväng i ännu lite smör. Riv färsk pepparrot över betorna och servera.  

One thought on “Ugnsrostade rödbetor med smör och riven pepparrot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s