Smörstekt brysselkål med schalottenlök

IMG_9115
Brysselkål tyckte jag aldrig om som barn, på grund av lukten när man kokar dem (som jag fortfarande inte älskar), men om man fräser den kokta kålen i smör och serverar den med stekt bacon eller som här smörstekt schalottenlök så slipper man den där kåldoften och kålen smakar ljuvligt. Jag tror t o m att jag som barn hade tyckt om dessa!

Smörstekt brysselkål med schalottenlök, 3-4 portioner

500 g brysselkål (utan stock)
1 bananschalottenlök, finhackad
3 msk saltat smör
Salt, peppar

Ansa brysselkålen och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och smält hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i löken och stek på medelvärme tills den fått lite färg. Lägg i resten av smöret och stek brysselkålen i någon minut. Salta och peppra.

One thought on “Smörstekt brysselkål med schalottenlök

  1. Nej, den där lukten kan man vara förutan, men smaken gillar vi. Vi råsteker dom gärna med lite rivet citronskal, citronsaft, olivolja, vitlök och solrosfrön, så gott.

    En GOD JUL till dej, Hanna!
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s