Nyårsförberedelser

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f04/14000478/files/2014/12/img_4658.jpgNu i mellandagarna har jag hunnit bjuda några vänner på brunch och umgåtts med mina föräldrar och kompisar, men i bakhuvudet har jag också tänkt på nyårsafton. Vi är bara fyra stycken som ska fira ihop men vi vill ändå ha god mat och gott vin att njuta av och jag vill förbereda så mycket som möjligt innan tisdag eftersom vi ska in till Köpenhamn en sväng på dagen.

Så idag har jag hunnit göra ett tilltugg, lagat skysås och börjat på delar av desserten. Imorgon och i övermorgon gör jag lite till och sen det sista på nyårsafton.

Det finns ganska många recept på nyårsvärdig mat på bloggen eftersom jag älskar fest och middagsbjudningar, så kika lite i arkivet och se vad ni hittar. Menyn jag ska laga i år är en ganska typisk nyårssupé men inte desto mindre god för det. Såhär ungefär ser menyskissen ut:

Nyårsmeny anno 2014

Gougéres
Löjrom med smörstekt bröd, créme fraiche och hackad rödlök
Pol Roger Brut Réserve

Vitlöksgratinerad hummer
Les Sétilles, Bourgogne 2012

Oxfilé, potatisbakelse och rödvinssky
Brolio , Chianti Classico 2012

Variant på baked Alaska med havreflarn och bär

Advertisements

6 thoughts on “Nyårsförberedelser

  1. Vad härligt det låter att kunna ta en sväng till Köpenhamn så där bara 🙂 Önskar dig en härlig nyårsmiddag och -fest och ett riktigt gott nytt år. Kim och jag lurar på en resa till London tidig vår 2015. Får vi hälsa på då 🙂 Kram!

    1. Ja, det är skönt att man bara kan titta förbi sådär! Tack detsamma, Lotta! Gott nytt år! Åhh, så roligt!!! SJÄLVKLART ni får hälsa på då! Har två weekends away inbokade redan då vi får kolla datum. 😊 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s