Den här saffranscheesecaken har jag tidigare år inte hunnit med att blogga, och trots att julen försvann i ett huj i år fjor igen så vill jag bjuda er på detta. Bokmärk och spara till julen 2015, den kommer fortare än vi anar!
Saffranscheesecake, 10 portioner
Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
400 g Philadelphia
1 dl mjölk
1 dl + 1 msk socker
1 tsk gelatinpulver
1 1/2 msk saffranstrådar
1 ägg
Mixa digestivekexen till smulor och blanda med det smält smöret. Tryck ut i en ca Ø 20-25 cm springform och förbaka i 10 minuter på 150 C.
Blanda under tiden Philadelphian och sockret i en bunke. Värm mjölken med saffranstrådarna och blanda i gelatinpulvret. Låt svalna lite och rör ned i färskosten. Blanda sist ner ett ägg och häll smeten i formen. Grädda ca 20 minuter i 150C; kakan ska vara lätt dallrig i mitten.