Saffranscheesecake

IMG_2543

Den här saffranscheesecaken har jag tidigare år inte hunnit med att blogga, och trots att julen försvann i ett huj i år fjor igen så vill jag bjuda er på detta. Bokmärk och spara till julen 2015, den kommer fortare än vi anar!

Saffranscheesecake, 10 portioner

Botten:

200 g digestivekex

100 g smält smör

Fyllning:

400 g Philadelphia

1 dl mjölk

1 dl + 1 msk socker

1 tsk gelatinpulver

1 1/2 msk saffranstrådar

1 ägg 

Mixa digestivekexen till smulor och blanda med det smält smöret. Tryck ut i en ca Ø 20-25 cm springform och förbaka i 10 minuter på 150 C.

Blanda under tiden Philadelphian och sockret i en bunke. Värm mjölken med saffranstrådarna och blanda i gelatinpulvret. Låt svalna lite och rör ned i färskosten. Blanda sist ner ett ägg och häll smeten i formen. Grädda ca 20 minuter i 150C; kakan ska vara lätt dallrig i mitten. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s