Middag (och boule) på Boulebar, Malmö

2014-12-26 18.21.32

På annandagen drog två av mina bästa kompisar ihop en stor bouletävling på Boulebar i Malmö och eftersom jag ofta missar tillställningar av detta slag pga att jag bor utomlands var jag hur exalterad som helst att vara med.

Boule kanske inte är min starka sida, men kul hade vi. Vi spelade i 90 minuter och hade vår egen lilla tävling på fyra av banorna. Både före och efter hängde vi i baren och vi åt även middag efteråt.

2014-12-26 19.24.57

 Det vinnande laget!

2014-12-26 20.24.21

Jag gillar verkligen konceptet på Boulebar; att man kan hänga och spela lite boule, ta en drink eller tre och även äta middag här. Och den gamla fina byggnaden boulebaren är inhyst i passar perfekt till just detta ändamål.

Maten har (såklart) franskt tema och i den meny vi hade valt ingick baguette och dippor, chèvre chaud, moules marinière samt ryggbiff med pommes frites och bearnaisesmör. Baguetten och dipporna (aioli, tapenade, dijonsenap) var en trevlig början på måltiden och chèvre chaud med betor var en riktigt god liten munsbit. Musslorna var fina i konsistensen men spadet kunde haft lite mer smak. Ryggbiffen var otroligt mör och fin, men det var en ganska liten bit kött per person. Samma med pommes fritesen; de var riktigt goda men en liten korg var inte tillräckligt för sex hungriga personer.

På det hela taget var maten alltså riktigt bra (även om musselspadet kunde varit bättre), det var bara synd att det var ganska lite mat. Vi var alla riktigt hungriga och vi hade blivit nöjda om det bara funnits mer bröd till att börja med och mer pommes frites till köttet. Visst, mer kött hade också varit uppskattat men för vad vi betalade hade det räckt med mer kolhydrater. Vi var för fega för att be om mer, och det är helt klart vårt eget fel.

Boulebar, Drottningtorget 8, 211 25 Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s