Bästa – och enklaste – sättet, att servera ägg på en brunch är, i mitt tycke, bakade ägg i en stor form. På så sätt slipper man stekos, att slava vid spisen och kan dessutom utfodra många på en och samma gång. Win-win-win.
Dessutom är det ju såklart riktigt gott! Jag gjorde två sådana här formar till 14 vuxna och 5 barn i åldrarna 1-3 år och det blev lagom. Jag serverade äggen tillsammans med knaperstekt bacon och en hel massa annat som ni hittar här.
Bakade ägg med spenat och svamp, 8 portioner
12 ägg
300 g färsk spenat
150 g svamp (jag tog skogschampinjoner)
smör till stekning
olja till formen
Skölj och skiva svampen. Stek i smör, salta och peppra. Ta bort svampen ur stekpannan och stek spenaten i omgångar i lite smör tills den krympt och mjuknat. Pressa bort vattnet. Smörj en ugnsfast form och lägg i spenat och svamp. Blanda runt lite och fördela jämnt. Gör tolv jämnt utspridda hålor och knäck äggen i dem. Baka i 200C tills äggen stannat, ca 10-15 minuter. Strö över salt och peppar innan servering.
En reaktion till “Bakade ägg med svamp och spenat – brunchstyle”