Mammas gubbröra

IMG_9192

Som förrätt en av dagarna hemma gjorde mamma en riktigt god gubbröra till förrätt. När jag gjort gubbröra har jag haft creme fraiche eller gräddfil i, men det ska egentligen bara vara smält smör som binder ihop röran och det var precis så mamma gjorde. Så gott!

Mammas gubbröra, 3 förrättsportioner

3 små skivor vitt bröd, rostat (kavring går också bra)

3 kokta ägg

1 ask ansjovisfiléer

1 rödlök

dill efter tycke och smak

50 g saltat smör

Hacka ägg, ansjovis, rödlök och dill och lägg i en skål. Smält smöret, låt svalna lite och blanda i röran. Smaka av med vitpeppar (salt behövs nog inte). Lägg upp på brödet och servera. 

 

2 thoughts on “Mammas gubbröra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s