Brownies med vit choklad

IMG_9400

Detta Nigella-recept på brownies med vit choklad bakade jag mycket förr, före bloggen, och nu när jag dammade av det igen så blev jag glatt överraskad av hur bra detta recept faktiskt är. Go Nigella!

Brownien är nästan som konfekt i konsistensen; saftig, tung och riktigt mäktig. Och så är den oerhört god förstås! Det kan mina brunchande vänner intyga.

Brownies med vit choklad, 20 bitar

Anpassat efter receptet från boken Fest av Nigella Lawson

375 g saltat smör

375 g mörk kvalitetschoklad

6 ägg

4 dl socker

1 msk vaniljsocker

4 dl mjöl

1 tsk salt

250 g grovhackad vit choklad

florsocker att pudra över innan servering

Sätt ugnen på 180C. Klä en form med kant (ca 33 x 23 cm) med bakplåtspapper. Smält smör och mörk choklad i en stor tjockbottnad kastrull på svag värme, låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt vaniljsockret. Blanda chokladblandningen med äggvispet och blanda sedan i mjöl och salt. Blanda därefter i den vita chokladen. Häll blandningen i formen och grädda i ca 25 minuter. Ovansidan ska se ljusbrun ut men kakan får inte vara torr. Låt svalna och skär i rutor. Pudra över florsocker och servera. De går dessutom utmärkt att frysa. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s