Jag har många Köpenhamnsrestauranger på min att-äta-lista men i princip alla var stängda för lunch på nyårsafton. Valet stod därför mellan Nimb Brasserie vid Tivoli och Marchal på Kongens Nytorv (i hotell d’Angleterre) men valet föll till slut på enstjärniga Marchal och vi blev verkligen supernöjda!
Lunchmenyn var riktigt trevlig, dock var det lite klurigt att avgöra vilka rätter som var förrätter och varmrätter men vi klarade oss ganska bra. Vi tog varsin rätt till att börja med. Claes och jag valde pocherade ostron med potatis- och rotfruktskulor, krispig potatis, pepparrotssås och dillolja. Fantastiskt gott!
Emma valde kycklingsallad med krispigt kycklingskinn och älskade varenda smula.
Och för Linus del blev det konfiterat grisebryst (jag lovade Linus att skriva ut det på danska för det låter så mycket roligare) med lök, äpple och skysås.
Portionerna var inte jättestora men det var var vi beredda på och delade två osttallrikar med stekt danskt rågbröd, fikon och jordgubbsmarmelad till efterrätt. Det var en svår avvägning att äta oss lagom mätta men inte så mätta att vi inte skulle orka med middagen hemma hos Emma och Claes sen, men vi lyckades!
Till maten drack vi en riktigt god Sancerre som sommeliern rekommenderade och vi hade en förträfflig lunch.
Marchal erbjöd verkligen precis vad vi ville ha på vår nyårslunch; lite flärd och storstadskänsla utan att vara stuffy, vällagad riktigt god mat, bra service och gott vin. Top notch, helt enkelt.
Marchal, Hotel d’Angleterre, 34, Kongens Nytorv, 1050 København K, Denmark
En reaktion till “Lunch på Marchal, Köpenhamn”