Pumpamuffins med vit choklad

IMG_9100

De här pumpamuffinsen toppade med vit choklad bakade jag någon gång i decembermånad till jobbet och de gick verkligen hem bland kollegorna. Perfekt vinterkaka!

Receptet hittade jag hos Charlotta på Matrepubliken.

Pumpamuffins med vit choklad, 12 stycken ganska små
1¼ dl farinsocker
1¼ dl solrosolja
2 ekologiska ägg
1,5 dl grovriven pumpa (butternut)
1 citron, skalet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
150 g vit choklad
Sätt ugnen på 180 grader. Häll upp sockret i en skål, tillsätt oljan och äggen. Vänd ner den rivna pumpan och citronskalet. Rör om smeten tills allt är blandat. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och mixa med resten av smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och skeda upp smeten (fyll halvvägs, ungefär). Grädda i 15-18 minuter och känn efter med sticka så att de är torra! Låt svalna, smält under tiden den vita chokladen och doppa sedan muffinsen. Låt stelna. 

Lämna en kommentar