Högrevsburgare på smörstekt bröd

2014-12-28 18.42.19

I julas lagade mamma och jag en hel del mat. Ibland tidsödande och lite krångliga recept, ibland till middagsbjudningar men också till helt vanliga middagar en onsdag. Även om hela tiden jag är hemma känns som fest eftersom vi unnar oss en massa gott är det skönt med lite mer vardagsaktig mat mellan varven, men naturligtvis riktigt god sådan. Som hemmagjorda hamburgare.

Dessa på högrev med bara rikligt med salt och peppar för att hålla ihop sig. Toppad med cheddar och mammas goda inlagda tunna (viktigt) gurkskivor. Eftersom vi inte orkade baka hamburgerbröd, detta skulle ju trots allt vara en enkel middag, smörstekte vi en skiva gott lantbröd och serverade burgaren på. Lite Hellman’s majonnäs och en kick ketchup på det så var vi mer än nöjda!

2014-12-28 18.42.55

 

Högrevsburgare, 3 portioner

300-400 g mald högrev 

rikligt med salt

lite svartpeppar

smör och olja till stekning

Till servering:

3 skivor smörstekt lantbröd

cheddar

majonnäs (helst Hellman’s)

ketchup (helst Heinz)

inlagd gurka

Blanda färsen med salt och peppar. Smaka av. Forma till tre biffar. Låt en rejäl stekpanna bli riktigt varm och lägg i en klick smör och häll i en skvätt olja. Stek burgarna på hög värme på båda sidor tills de fått fin stekyta, sänk sedan temperaturen och stek tills så rare/well done du vill ha dem. Låt vila någon minut innan servering.

Bred ut lite majonnäs på brödet, toppa med burgaren, ost och gurka. Servera med ketchup. 

Annons

2 reaktioner till “Högrevsburgare på smörstekt bröd

  1. Burgaren ska ju spela huvudrollen så att baka bröd behöver man ju inte alltid göra! Varför krångla till det?
    Ha en fin helg Hanna, KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s