Middag på Din Tai Fung, Hong Kong

hk2

Egentligen hade jag inte tänkt åka till Hong Kong på denna resa men eftersom jag behövde mellanlanda där blev jag sugen på att i alla fall tillbringa en dag där. Och man hinner faktiskt med ganska mycket på ett dygn!

Rowena som jag reste med hade varit där innan så vi tog det ganska lugnt sightseeingmässigt; promenerade runt och kollade in shoppingdistriktet Causeway Bay, skyskraporna vid Central och på kvällen tog vi Starferryn över till Kowloon där vi åt middag och tittade på ljusshowen.

hk8

Bådemin bloggkollega  Elin och min kompis Mattias hade rekommenderat Din Tai Fung som ligger i ett shoppingcenter i Kowloon (finns en filial till i stan). Man kan inte boka bord utan det är kösystem som gäller men vi väntade bara i 10 minuter innan vi blev visade till vårt bord. Och under tiden vi väntade studerade vi menyn och fyllde i det vi ville äta – mycket effektivt.

hk9

Vi beställde lite blandade rätter, bland annat en grönsaksrätt; blancherad Chinese cabbage, som jag pga magen inte smakade, men det var en stor portion och Rowena gjorde sitt bästa för att äta upp den.

hk10

Vissa av rätterna var vi lite missnöjda med men det var kanske för att vi beställde in fel saker. Dessa ångade räkor var visserligen helt ok, men det var inget piffigt alls med dem och vi hade förväntat oss mer en rätt än en tallrik med räkor utan snits.

hk11

Men dumplingsen var vi mycket nöjda med, särskilt dessa med fläsk och svart tryffel. Ljuvliga!

hk12Kycklingen i chilisås var också aningen enformig och det var ganska mycket fett och brosk kvar på köttet, kanske inte så ovanligt i Asien (?), men det drog ner upplevelsen för oss.

Vi åt också fläsk- och räkdumplings som var mycket bra (men som inte fastnade på bild), men jag kunde inte låta bli att tänka att vi har minst lika bra dim sum i London (på Yauatcha t ex) så därför uteblev lite av wow-upplevelsen jag hade förväntat mig. Tyvärr.

Efter middagen tog vi färjan tillbaka till Hong Kong Island och drack drinkar i Lan Kwai Fong, som får Londons Soho att framstå som ett oerhört städat område. Vi hade riktigt kul, var ute sent och missade såklart hotellfrukosten nästa dag. Efter lite sushi och en promenad i Central åkte vi mot flygplatsen för att fortsätta resan mot Kambodja men fick veta att flyget var överbokat (grr!!) och att de inte hade plats till oss båda två. Så vi fick snällt stanna en natt till i Hong Kong. Lite trist men vi kom som tur var med flyget till Siem Reap morgonen därpå.

Din Tai Fung, Shop 306, 3/F, Silvercord, 30 Canton Rd., Tsim Sha Tsui, Kowloon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s