Middag på Oc Lac Quan, HCMC, Vietnam

vn24

Vi hade bara en kväll i Ho Chi Minh City och vi anlände ganska sent och satsade därför på middag down town där restaurangerna fortfarande var öppna och tog första bästa ställe vi gick förbi.

vn25

En västerländsk man som precis ätit klart sa att det var bra så vi slog oss ned på de små plaststolarna utmed gatan. Förutom den västerländske mannen var vi de enda turisterna, men stället verkade poppis hos vietnameserna. Att döma av vad the locals åt var skaldjur och sniglar deras specialitet (och de hade en del intressanta rätter på menyn) men vi valde biffnudlar och bläckfisk (sexarmad, squid) med citrongräs och chili. Den senare var ganska stark men jag gillade den! vn26

Nudlarna var också bra, inte fine dining direkt, men gott! (Och en gedigen portion! Det tog oss några dagar att inse att vi alltid beställde in för mycket mat då alla portioner är enorma. Detta var nästan också för mycket, men mer lagom.)

Oc Lac Quan, 73 Rach Bung Binh, Phuong 9, Quan 3, Ho Chi Minh City, Vietnam

Annons

En reaktion till “Middag på Oc Lac Quan, HCMC, Vietnam

  1. Det ser väldigt gott ut, älskar bläckfisk, speciellt när det inte har snålats med kryddorna. Citrongräs till bläckfisk låter gott tillsammans med chilin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s