Middag på Bo Nam Nuong Xuan Xuan, Hanoi, Vietnam

vn35

Sista stoppet på resan var Hanoi, Vietnams huvudstad och en stad som bjöd på förvånansvärt lite att se och göra. Men jag gillade buzzet och vi hade ändå hur trevligt som helst. Middagen blev vietnamesisk barbecue på en restaurang känd för just detta.

vn36

Det var ännu en restaurang med barnstolar i plast, och menyn bestod av olika sorters barbecue (fläsk- eller nötkött) och några tillbehör. Vi beställde i vanlig ordning för mycket (en fläskkött och en biff), ris och bröd och grillade loss på elden framför oss.

vn37

Det serverades också en dipsås att doppa köttet och grönsakerna i. Så gott! Och himla fräscht!

vn34

När vi insåg att vi beställt för mycket frågade vi bordsgrannen om han ville ha lite extra och på så sätt blev vi kompisar och hängde med honom hela kvällen. Trevligt!

Något vi inte riktigt vande oss vid under tiden i Vietnam var hur man bara slänger allt på golvet när man är klar med något. Såhär såg det ut på alla enklare ställen efter att vietnameserna ätit. Sen sopades det och torkades av inför nästa sittning.

Bo Nam Nuong Xuan Xuan, 47 Ma May Street, Hoan Kiem District, Hanoi, Vietnam

Annons

6 reaktioner till “Middag på Bo Nam Nuong Xuan Xuan, Hanoi, Vietnam

    1. Jag älskade Vietnam! Och Kambodja med (vilket inte var lika turistigt då)! Människorna är så vänliga och snälla, men i turistiga delar är de lite ”in your face” med att sälja grejer men aldrig otrevliga. Jag föredrog HCMC jämfört med Hanoi för det hände lite mer där. Hanoi kändes väldigt kommunistiskt och stramt och ”governmental” medan HCMC kändes lite mer kolonialt och mixat. Men rekommenderar ändå att ni besöker båda för det är kul att se/känna in skillnaderna. Hade tyvärr inte tid med så mycket landsbygd eller Mekongdeltat men det hade jag gärna velat se. Vi hade några dagar i Hoi An på ett hotell vid havet men vädret var för dåligt för att vi skulle kunna bada. Mysig stad men väldigt liten och VÄLDIGT turistig! Såhär i efterhand hade jag inte stannat där mer än en natt om jag vetat. Men bra skräddare och gick en jättebra matlagningskurs där så var absolut inte bortkastat! Ska finnas många bra stränder på olika håll som vi tyvärr fick välja bort pga tidsbrist (dålig infrastruktur så att resa runt tar tid om man inte flyger) men hade pool på en del hotell så det blev bra ändå. Rekommenderar helt klart Vietnam som ett resmål och res som sagt gärna runt lite! Vill själv gärna åka dit igen och se mer av landsbygden.

      1. Men så glad för din skull och härligt att ni slapp allt smuts som fanns i havet och fattiga områden vi backpackade och såg även utanför hotelresorterna (där det oftast var vackert och ordning ) om jag åker dit igen vill jag öppna skola /barnhem Ville ta med mig hem alla trasiga barn som levde i misär 😦

      2. Vi såg en del fattiga områden men bara i städerna. Såg mer i Kambodja vilket var beklämmande men ändå på ett annat sätt än vad jag tror ni upplevde i Vietnam. Hade vi rest runt mer i Vietnam hade vi nog fått en annan upplevelse.

  1. Håller med om att det är ett otroligt vackert land med fantastiska möjligheter och jag hoppas att dom som leder landet förstår det och inte bara utnyttjar makten i egna syften

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s