Nypotatissallad med ramslökspesto och grillad sparris

IMG_1431

Nu är det kanske inte ramslökshögsäsong längre (i alla fall inte i Sveriges södra delar) men jag har haft lite väl fullt upp för att hinna blogga särskilt mycket de senaste veckorna. Sorry! Jag hoppas bättra mig.

Har ni inte tillgång till färsk ramslök så går peston utmärkt att göra med förvälld fryst ramslök (som jag själv har ett förråd av i frysen). Tillsammans med kokt nypotatis (finns det något godare) och grillad sparris blir peston en finfin sallad perfekt till grillad (eller ugnsbakad fläskfilé.)

IMG_1437

Nypotatissallad med ramslökspesto och grillad sparris, 4 portioner

450 g nypotatis

200 g sparris

1 sats ramslökspesto

salt, svartpeppar

Gör peston. Koka nypotatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av sig lite medan du steker sparrisen. Stek sparrisen på ett grilljärn tills lagom mjuk. Dela varje stjälk i 3-4 bitar. Dela potatisen i större bitar. Blanda tillsammans med pesto i en skål. Smaka av med salt och peppar och servera ljummen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s