Det är dags för min favoritfestival igen och igår gjorde jag & Caroline ett besök efter jobbet. Solen sken, proseccon (och ginen – hur många utställare som helst) flödade och restaurangerna erbjöd mycket gott.
Allra bäst överlag tyckte jag att Club Gascon var, de hade roliga, innovativa men framförallt goda rätter. Dessutom stod kocken själv och serverade och småpratade med oss gäster, ett stort plus.
Min absoluta favoriträtt från Club Gascon var dessa kalvbräss popcorn (rullade i popcorn) med isad Worchestershiresås. En riktigt rolig rätt men också fantastiskt god! Jag älskar bräss och dessa var verkligen perfekt tillagade små munsbitar och Worchestershiresorbeten bröt fint av.
En annan mycket trevlig rätt från Club Gascon var denna anklever sandwich med jordgubb i olika former. Det låter som en konstig kombination men det passade verkligen ihop eftersom jordgubbsskummet och jordgubbarna uppe på inte var för söta.
Caroline provade deras primavera räkburgare som också var god och fräsch. Den smakade i och för sig inte så mycket räka men var saftig och god i smaken.
Hos Clove Club åt vi varsin portion buttermilk fried chicken med gransalt. Fantastiskt saftig kyckling med riktigt god smak!
Roka hade en massa gott att erbjuda och vi fastnade för denna ålsushi i en chouxbulle. Mycket gott!
Det blev också en gammal favorit; SushiSambas sasa roll som jag fullkomligen älskar. Lika god varje gång.
Hos Chop Shop fanns det också en massa gott.
Jag valde short rib med rökt creamed corn och små krispiga majsbitar. Helt makalöst gott!
Caroline provade deras njurtapp med parmesan- och dijonsås som också var fenomenalt god.
Hos Modern Pantry provade Caroline deras panerade räkor med ananasketchup. Gott men inte wow. Tyvärr. Däremot vann deras rätt ‘mince & tatties’ (köttfärs och potatis) festivalens guldmedalj.
Det fanns gott om olika steamed buns med fläsk eller anka och en del andra sorters buns så jag var tvungen att äta en i alla fall. Kurobutas med BBQ pork belly och jordnötssoja var god, men kunde varit bättre.
Vi var galet mätta när vi åkte hemåt och jag önskar verkligen att jag haft plats i magen att prova Duck & Waffles rätt ‘duck & waffle’ men våffla med ankben och ägg kändes väl mycket när man redan är mätt. Det får helt enkelt bli ett besök på restaurangen istället.
Taste of London 2015, Regents Park is on until Sunday 21st June.
Ojojoj, vilken matmässa/festival! Och vi som tyckte att det var otroligt när vi var i Brösarp:):) Förstår att det inte fanns plats till en gnutta mer!
Kram på dej!