För ett tag sedan caterade jag maten till en kompis trädgårdsfest för sisådär 35 personer och detta var ett av tilltuggen som jag lagade.
Jag lekte catering bäst jag kunde med menyförslag och dylikt och min kompis valde själv vilka rätter jag skulle laga. Stora fat med kokt (men fortfarande krispig) sparris, ringlad med lite olivolja att doppa i hemmagjord citronmajonnäs visade sig vara en hit! Vi langade ut fat efter fat och det var verkligen hur gott som helst.
Detta var en mycket informell fest i trädgården med bordtennis, krocket, lek i poolen och filtar på gräset så detta passade perfekt.
Sparris med citronmajonnäs, till många
några buntar sparris
2 äggulor, rumstemperatur
3 dl neutral olja
1-2 citroner, saften
salt, vitpeppar
Bryt/skär bort den träiga delen på sparrisen.
Gör majonnäsen: Vispa gulorna med elvisp, tillsätt oljan droppe för droppe och sedan i en smal stråle under vispning tills du har en tjock majonnäs. Smaksätt med rikligt med citronsaft, salt och vitpeppar. Fördela mellan två skålar och dekorera med lite paprikapulver.
Koka sparrisen i saltat vatten ca 3 minuter, tills de mjuknat men fortfarande är krispiga. Häll av vattnet och ringla med olja och strö över lite salt.
2 reaktioner till “Mingelmat: sparris med citronmajonnäs”