Trots att jag har många kokböcker i London har jag kvar några hemma i Sverige med, både i sommarstugan och vanliga huset. I sommarstugan har jag såklart de mest somriga kokböckerna där en favorit är Nigellas Sommar.
Därifrån är detta enkla, men farligt goda, recept är hämtat.
Auberginerullar med feta, chili och mynta, 4 portioner
Anpassat efter Nigellas recept.
2 stora auberginer, skivade på längden i tunna skivor
4 msk olivolja
250 g feta
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 bunte mynta, hackad
1 citron, saften
svartpeppar
Tänd grillen. Pensla båda sidor av aubergineskivorna med olja. Grilla varje sida ca 2 minuter på varje sida tills mjuk.
Smula fetan i en bunke och blanda i chili, mynta och citronsaft samt lite svartpeppar. Placera en tesked av fetaröran i ena änden av varje aubergineskiva och rulla ihop. Placera med skarven nedåt på ett fat, strö över lite mer mynta och servera.
Låter gott! Det måste jag testa och eftersom jag har odlat egen mynta, chili och aubergine (första gången i år) och dessutom hamstrat fetaost i sommar när den varit på extrapris, så blir det ju så gott som gratis, bara en citron. Tack! 🙂