Jag passade på att testa lite nya recept när jag var hemma i sommarstugan i Skåne. I London har det knappt blivit några middagar i trädgården då sommaren lyst med sin frånvaro så det var extra roligt att kunna äta utomhus en massa hemma i Sverige.
Denna goda sallad från Smitten Kitchen åtnjöts tillsammans med grillad lavendelkyckling, rostad nypotatis och tzatsiki. Och fina vänner. Och rosé. Det dracks mycket rosé i trädgården i sommar och en riktig favorit som ni hittar på Systembolaget är Les Fumées Blanches.
Men tillbaka till salladen. Den är fräsch, sval och krämig. Och väldigt enkel att göra; perfekt sommarmat med andra ord. Men den passar faktiskt lika bra nu i början på hösten när man vill hålla kvar känslan av de där fina sommarkvällarna lite längre.
Krämig avokado- och gurksallad, 4 portioner
Översatt från Smitten Kitchens recept.
1/2 gurka, sköljd och skuren i kuber
1-2 vårlökar, tunt hackade
1 stor avokado, i kuber
2 msk majonnaise (hemmagjord eller Hellman’s)
1/2 lime, endast saften
Tabasco eller annan stark sås
salt
hackad koriander eller persilja
Blanda gurka, vårlök och avokado i en skål. Blanda majo, limesaft och stark sås och salt och ringla över alternativt blanda ner i salladen.