Denna fantastiskt goda potatissallad såg jag Gert Klötzke tillaga i teve en gång för längesedan och snart därefter lagade jag den själv till mina flatmates i Lund, men sedan jag flyttat till London har den tyvärr glömts bort (antagligen eftersom det inte är lika lätt att få tag i kantareller här som i Sverige). Tills nu. Helt plötsligt blev jag riktigt sugen på denna matiga sallad och lagade den till mina föräldrar när jag var hemma i augusti, och den håller än.
Nypotatissallad med kantareller, ruccola och bacon, 4 portioner
Anpassat efter Gert Klötzkes recept.
10-12 nypotatisar, kokta
1 ask ruccola
1 liter kantareller, rensade
4 skivor bacon (minst)
1 hackad lök
2 vitlöksklyftor, hackade
50 g tunt hyvlad cheddar
smör
salt, peppar
1/2 dl senapsvinägrett (blanda 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, 3 msk olivolja)
Dela potatisen och lägg i en bunke. Stek baconen knaprigt, tärna och blanda med potatisen. Stek vitlök och lök mjukt, lägg i mer smör och stek svampen, smör, smaka av med salt och peppar. Häll svamp och vinägrett i bunken och blanda. Blanda till sist i ruccolan och osten. Servera.
2 reaktioner till “Nypotatissallad med kantareller, ruccola och bacon”