Nypotatissallad med kantareller, ruccola och bacon

IMG_6772

Denna fantastiskt goda potatissallad såg jag Gert Klötzke tillaga i teve en gång för längesedan och snart därefter lagade jag den själv till mina flatmates i Lund, men sedan jag flyttat till London har den tyvärr glömts bort (antagligen eftersom det inte är lika lätt att få tag i kantareller här som i Sverige). Tills nu. Helt plötsligt blev jag riktigt sugen på denna matiga sallad och lagade den till mina föräldrar när jag var hemma i augusti, och den håller än.

Nypotatissallad med kantareller, ruccola och bacon, 4 portioner

Anpassat efter Gert Klötzkes recept.

10-12 nypotatisar, kokta

1 ask ruccola

1 liter kantareller, rensade

4 skivor bacon (minst)

1 hackad lök

2 vitlöksklyftor, hackade

50 g tunt hyvlad cheddar

smör

salt, peppar

1/2 dl senapsvinägrett (blanda 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, 3 msk olivolja)

Dela potatisen och lägg i en bunke. Stek baconen knaprigt, tärna och blanda med potatisen. Stek vitlök och lök mjukt, lägg i mer smör och stek svampen, smör, smaka av med salt och peppar. Häll svamp och vinägrett i bunken och blanda. Blanda till sist i ruccolan och osten. Servera. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s