I början på månaden när Malin och Tobias hälsade på åt vi en riktigt härlig middag på Chotto Matte på lördagskvällen. Jag har varit där en gång tidigare och tog då den färdiga menyn men denna gången beställde vi från a’la carten, dels godbitarna från den färdiga menyn, dels vad vi kände förr och det blev så bra! Faktiskt mycket bättre än den färdiga menyn.
Vi började med en hel friterad softshell-krabba med sås på gul chili och yuzu. Riktigt bra!
Därefter blev det gyozas med fläskkött, räkor och plantain (matbanan) med sötpotatispuré (som jag åt förra gången med). Mycket goda!
Och en riktig favorit – misokycklingen! Som serverades med morot, daikon och gul chili salsa.
Vi mumsade vidare på revbensstek som smälte i munnen, sparris, potatispuré och teriyakisås samt plantain pommes frites.
Och trots att vi var nästan mätta så kunde vi inte låta bli att beställa lite sushi att dela på. Vi satt nämligen vid sushibaren och såg kockarna göra rulle efter rulle och föll naturligtvis till föga.
Rullen som ingick i den färdiga menyn jag åt förra gången tyckte jag var sådär, men både rullen med blandade grönsaker ovan och california-rullen nedan var fantastiskt goda!
Det är riktigt roligt när man kan överraskas av en restaurang som man tror man sett det bästa av och vi var alla tre rörande överens om att det var riktigt bra mat!
Chotto Matte, 11 – 13 Frith St, London W1D 4RB
Men du! Så sugen jag blir! Jag och Jenny har börjat spara till en reprisresa. Blir nog att vi kommer tillbaka i maj. Hoppas kunna träffa dig även då!
Kram kram
Hurra!! Träffar er såklart gärna då, var så trevligt sist! Kram