Londonkräftskivan avlöpte hur fint som helst. Vi var tio personer som raskt åt upp fem kg kräftor och drack upp två flaskor snaps. Mest populära snapsvisan var Hell and Gore som alla kände igen. Vilken härlig kväll!
Men innan det var dags att sätta sig till bords och sörpla kräftor (att suga ut saften från kräftans mage tyckte mina vänner var helfestligt!) drack vi prosecco och mumsade i oss lite tilltugg. Bland annat denna riktigt goda röra på finfördelad varmrökt lax, pepparrot och gräddfil som gästerna själv fick breda på sin crostini.
Laxspread, lagom som (enda) tilltugg för 5 personer
Anpassat efter Arlas recept.
350 g benfri varmrökt lax
2 dl gräddfil
2 msk färsk riven pepparrot
1/2 knippe gräslök
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar
Ta bort och eventuella ben från laxen. Mosa den i en skål. Blanda i gräddfil, pepparrot och citronsaft. Pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl tills servering.
2 reaktioner till “Laxspread till crostini”