Nöttoppar

IMG_7376

Småbröd går alltid hem hos kollegorna och sist jag bakade till kontoret blev det riktigt klassiska sådana, nämligen nöttoppar.

De är galet enkla att göra och gjorde succé när jag dukade fram dem! Prova du också!

IMG_7366

Nöttoppar, 16-20 st

Anpassat efter Leilas recept.

50 g smör

200 g hasselnötter

1 dl strösocker

1 ägg

16-20 hela hasselnötter till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg.

Forma smeten med fingrarna till toppar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, sätt en hasselnöt i varje topp.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 18 minuter, eller tills gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s