Tom’s Kitchen är sån där gemytlig restaurang med trevlig och god vällagad mat som jag gärna återkommer till. En restaurangvariant av en pub ungefär, och en restaurang man vill gå till när man inte vill gå till en fancy restaurangig restaurang. Precis vad mina föräldrar och jag var sugna på deras sista kväll i London i September och tillika en söndag. Vi hade hunnit med ett besök till Chelsea Physic Garden, en trädgårdsbutik och andra butiker och var i princip sugna på middag hemma men ingen orkade handla eller laga mat.
Då var Tom’s Kitchen perfekt. Tråkigt nog höll de på att packa ner stället inför renoverning så det var ganska tomt med folk och servispersonalen koncentrerade sig mest på packningen, men maten var lika bra som den brukar vara.
Till förrätt valde vi allihop dressed crab (krabba serverad i sitt skal med citron och cayenne bland annat) och rostat bröd. Enkelt men helt ljuvligt gott!
Mamma och jag valde att fortsätta med fisk- och skaldjurstemat och valde båda stekt bergtunga med sjögrässmör, potatismos och spenat. Tyvärr hamnade den inte på bild eftersom jag var irriterad på att moset och spenaten serverades ca 10 minuter efter fisken och att jag fick påminna servisen om vad vi beställt. Grrr! Men bergtungan var mycket god och när väl all mat stod på bordet njöt vi som bara den.
Pappas burgare med stora chips serverades som den skulle och pappa njöt i fulla drag han också. Som sagt, servicen kunde varit bättre denna kväll men maten var det inget som helst fel på!
Tom’s Kitchen, 27 Cale St, London SW3 3QP