Kycklinglevermousse med vitt vin och rosmarin

IMG_7448

Vid glöggminglet i december bjöd jag på lite olika röror i fina burkar, som man själv fick bre på crostini som jag serverade vid sidan om. Laxröran blev som jag trodde populärast, men när tjejerna väl vågat prova kycklinglevermoussen blev den också riktigt poppis. Bönröran är också god, men den kunde faktiskt inte mäta sig med varken laxen eller kycklinglevern.

IMG_0732

Kycklinglevermousse med vitt vin och rosmarin

400 g kycklinglever (ca 375 g när den rensats från senor)

1 schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 msk hackad rosmarin

1 dl torrt vitt vin

4 ansjovisfiléer

1 dl hemmagjord kycklingbuljong

1/2-1 dl grädde

Rensa levern ifrån senor och hacka grovt. Hetta upp ett stekjärn och stek löken mjuk i lite smör och/eller olja. Lägg i vitlöken och rosmarinen. Låt puttra lite grand. Häll på vinet och låt det delvis koka in. Tillsätt ansjovisen (hela går bra) och låt de smälta. Höj värmen och stek levern tills genomstekt. Tillsätt buljongen och låt lite koka in, men det ska vara gott om vätska kvar i stekjärnet.

Mixa alltsammans i en food processor. Tillsätt grädde tills lagom konsistens. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna och kyl tills servering. Servera med crostini och cornichoner. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s