Vid glöggminglet i december bjöd jag på lite olika röror i fina burkar, som man själv fick bre på crostini som jag serverade vid sidan om. Laxröran blev som jag trodde populärast, men när tjejerna väl vågat prova kycklinglevermoussen blev den också riktigt poppis. Bönröran är också god, men den kunde faktiskt inte mäta sig med varken laxen eller kycklinglevern.
Kycklinglevermousse med vitt vin och rosmarin
400 g kycklinglever (ca 375 g när den rensats från senor)
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk hackad rosmarin
1 dl torrt vitt vin
4 ansjovisfiléer
1 dl hemmagjord kycklingbuljong
1/2-1 dl grädde
Rensa levern ifrån senor och hacka grovt. Hetta upp ett stekjärn och stek löken mjuk i lite smör och/eller olja. Lägg i vitlöken och rosmarinen. Låt puttra lite grand. Häll på vinet och låt det delvis koka in. Tillsätt ansjovisen (hela går bra) och låt de smälta. Höj värmen och stek levern tills genomstekt. Tillsätt buljongen och låt lite koka in, men det ska vara gott om vätska kvar i stekjärnet.
Mixa alltsammans i en food processor. Tillsätt grädde tills lagom konsistens. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna och kyl tills servering. Servera med crostini och cornichoner.