Stekt gnocchi med ramslökspesto och körsbärstomater

2015-05-24 19.16.45-1

Förra veckan skickade mamma bildbevis på att ramslöken börjar komma upp hemma i Sverige. Hurra! Det om något är ett vårtecken tycker jag och det innebär att vi snart kommer att befinna oss i den där vårperioden när alla primörer kommer upp på samma gång och man bara vill äta allt; rabarber, nypotatis, ramslök, fläder, sparris, nässlor, jordgubbar…

Men innan vi kommer dit kan vi ju i alla fall stilla ramslöksbegäret med den här goda rätten med stekt hemmagjord gnocchi, ramslökspesto, körsbärstomater och generöst med finriven parmesan.

2015-05-24 19.16.51

Stekt gnocchi med ramslökspesto och körsbärstomater, 2 portioner

1 sats gnocchi 

1 sats ramslökspesto

150 g körbästomater på kvist

finriven parmesan

Gör peston och ställ i kylen. Gör gnocchin efter receptet. Stek sedan i smör tills gyllenbruna. Blanda med rikligt av peston. Halvera körsbärstomaterna och blanda med gnocchin. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite olivolja om det behövs. Toppa med rikligt med finriven parmesan. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s