Sötpotatismuffins med feta

IMG_1420.JPG

Matmuffins är perfekta att ha i frysen, och dessa med sötpotatis (typ den bästa grönsaken ever enligt Jamie Oliver), vårlök, chili och fetaost är helt galet goda.

Receptet kommer från Jamies senaste kokbok med nyttiga recept, men jag har lagt till och dragit ifrån en del.

Jag hann fota dessa godingar innan de åkte in i ugnen, men inte efter, men ni kan nog föreställa er hur de ser ut gräddade.

Sötpotatismuffins med feta, 12 stycken

Översatt från och anpassat efter Jamie Olivers recept.

olivolja

600 g sötpotatis

4 vårlökar

1-2 röda chili

6 ägg

3 msk keso

250 g vetemjöl + 3 tsk bakpulver

1/2 paket feta (gjord på fårmjölk)

Värm ugnen till 180C. Ta fram en muffinsplåt och klä med formar. Droppa lite olja på en pensel eller en bit hushållspapper och olja botten på pappersformarna. 

Ska sötpotatisen och riv grovt. Lägg i en stor bunke. Skiva vårlök och chili och blanda i, men lägg hälften av chilin till sidan, till dekoration. Blanda i ägg, keso, mjöl och bakpulver. Smula i fetan. Salta och peppra. Blanda. 

Födela blandningen på de tolv muffinsformarna. Lägg en skiva (ring) chili överst på alla muffinsen och grädda i 45-50 minuter, tills genombakta och gyllenbruna. Låt svalna. Går bra att frysa in. 

Annons

En reaktion till “Sötpotatismuffins med feta

  1. Sötpotatis lagar man alldeles för sällan. Den här varianten var ett bra tips som måste testas. Torsdagshälsningar från fröken Dill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s