Jag har tidigare skrivit om brunchen jag åt på The Ivy Market Grill, en av systerrestaurangerna till kända The Ivy, och nu har det blivit dags för en middagsrecension.
Vi gick hit en kväll efter jobbet, Jess, Laura och jag. Vi började med surdegsbrödet (som var lika gott denna gång) och zucchini frites, dvs strimlad zucchini som var doppad i frityrsmet och friterad, med en dipsås till. De var mycket goda men generellt föredrar jag lite bastantare zucchini frites.
Till varmrätt tog jag sirloinbiff och den var riktigt god, med fina pommes och god (lagom syrlig bea).
Laura och Jess satsade båda på tonfisk med mangosalsa och fänkål och tyckte båda två att det var riktigt gott det med.
Brasserimenyn är trevlig och har en hel del vegetariska alternativ och trots att det är fokus på grill så låter de andra rätterna också lockande. Även om jag är en sucker for gourmet och konstiga smakkombinationer (som funkar) så gillar jag sådana här ställen lika mycket; där menyn är utan konstigheter, man kan visualisera vad som hamnar på tallriken och kan äta gott utan krusiduller. Såklart har The Ivy Market Grill lite finess, både i meny, inredning och service men det är lättillgängligt och avslappnat vilket jag gillar. Dock ligger det mitt i tourist central, men det behövs några hyfsade ställen även där.
Jag har gått hit två gånger till sedan middagen jag beskrivit ovan, och kan konstatera att maten var bra då med, samt att det är ett passande ställe att ta en snabb drink i baren.
The Ivy Market Grill, 1 Henrietta St, London WC2E 8PS