Skånesemester och ramslöksfrossa

IMG_2757.JPG

Efter fyra dagar i Italien åkte jag hem till Skåne en sväng. Det blev mest kvalitetstid med familjen och en hel del god mat som vanligt.

Våren hade kommit till Skåne också, även om den (såklart) inte var lika långt kommen som i Italien. Men vitsipporna blommade och ramslöken doftade så jag var nöjd!

Kvällen jag kom hem smakade jag och mamma (pappa är inte lika förtjust i vin som vi) på en ljuvlig Crèmant från Alsace. Den går tyvärr inte att köpa på Systembolaget men om ni springer på den utomlands så köp.

IMG_2789.JPG

En annan kväll blev det ostbricka med favoriten från Italien; Erborinato, Brie de Maux och Saint Albray. Till hade vi päron, kex (Breton och Bornholmske rugkiks ska det vara), honung, nyponmarmelad och portvin.

IMG_2873.JPG

Det blev också några turer till skogen för att plocka ramslök.

IMG_2882.JPG

Och vitsippor.

IMG_2905.JPG

Ramslöken användes bland annat till en majonnäs som vi åt med italiensk sparris som jag släpat med mig hem, rapsolja och parmesan. En klassiker i mitt kök som jag älskar!

IMG_2913.JPG

Efter sparrisen åt vi torskrygg som lagats i ugnen med vin och dill, potatispuré, ärtor och morötter. Och brynt smör. Så. Himla. Gott.

IMG_2942.JPG

En dag blev det utflykt till Höganäs Saluhall (kommer i eget inlägg) och vi stannade även till i fina Mölle och njöt av utsikten och solskenet.

IMG_2970.JPG

I Höganäs hittade vi också en fin fiskaffär som sålde färsk löjrom från Vänern så den var vi ju bara tvungna att köpa.🙂

IMG_2973.JPG

Vi åt den tillsammans med rösti, creme fraiche och finhackad rödlök. Så himla himla gott!

IMG_3015.JPG

Därefter blev det diverse plock: mer sparris och ramslöksmajonnäs, serranoskinka, rökta räkor, några rökta musslor, tomater och ramslöksbröd.

IMG_3023.JPG

En kväll bjöd vi några vänner på goda beprövade recept till middag, bland annat Nigellas räkcocktail i salladsblad med rosépeppar. Jättegott! (Och snyggt!)

IMG_3036.JPG

Därefter oxfilé med hasselbackspotatis, broccoli, morötter och två såser; bearnaise och grönpeppar. Gudagott!

IMG_3043.JPG

När vi hämtat andan blev det engelsk crumble med rabarber och mammas hemlagade vaniljsås. Så himla gott och trevligt!

IMG_3049.JPG

Sista kvällen (en söndag) åt vi mer ramslök, i form av soppa, det gillar hela lilla familjen!

IMG_3060.JPG

Och sedan blev det mör fasan med gräddsås, kokt potatis, gelé, broccoli och morötter.

Det var härliga dagar hemma i Skåne som, som vanligt, gick alltför fort. Åh, vad jag önskar att jag hade mer semester!

Tack för denna gång!

One thought on “Skånesemester och ramslöksfrossa

  1. Helt galet med ramslöken i Skåne! Jag vågar inte ta av min ännu, den får växa till sig lite till först. Vill också ha ett hav av ramslök i min trädgård.

    Jag älskar Höganäs Saluhall. Var meningen att vi skulle åkt dit för nån helg sedan, men Ella blev blixtinkallad till gymnastiktävling. Vi får ta det en annan dag helt enkelt.

    Kram Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s