Jag kommer inte ihåg hur jag hörde talas om Minetta Tavern första gången, men alla människor jag diskuterat New York-restauranger med innan resan sa att jag måste gå dit. Så jag bokade bord en vecka innan eller så (den enda restaurang jag bokade i förväg). Vilket jag är otroligt glad för.
Denna utomordentligt mysiga enstjärniga restaurang med dunkel belysning, röda soffor och speglar var precis så underbar som jag hoppats.
Sinead började kvällen med en espresso martini medan jag föredrog ett glas Taittinger och sen gick vi direkt på varmrätterna. Sinead beställde in ugnsstekt kyckling med mangold och pommes frites.
En rejäl portion pommes frites, som ni ser.
Jag hade svårt att välja (allt lät ju så gott!) men valde till slut steak frites men bytte pommes fritesen mot pommes Anna. Helt FANTASTISKT gott! Nog den bästa bit biff jag ätit, och både pommes Anna och bearnaisesåsen var perfekta.
Ingen liten portion pommes Anna, heller.
Vi åt så långsamt vi bara kunde för att kunna äta så mycket som möjligt av maten men vi blev såklart besegrade av de stora portionerna. Men efter en paus och lite mer vin kunde vi inte motstå att dela på en efterrätt. Denna choklad- och kolatarte med havssalt som v9r charmige servitör rekommenderade var to die for. Helt underbar!
Perfekt avslut på en underbar middag. Samma trevliga servitör rekommenderade dessutom en bar i närheten som vi gick till efteråt.
Minetta Tavern, 113 MacDougal St., New York, NY 10012 (Betw. Bleecker & W. 3rd Street)