Dessa färgglada snittar bjöd jag på när jag lagade mat på en fest i somras. Då sken solen och poolen var varm men de passar lika bra alla tider på året. Perfekt att lysa upp i vintermörkret eller som nu; förgylla en blåsig höstdag.
De är både enkla att göra och riktigt goda, så gör några extra
Sötpotatisrundlar med feta, granatäpple och persilja, 30 snittar
3 mellanstora sötpotatis, skalade
2/3 paket feta, smular
1 förpackning granatäpplekärnor eller ett granatäpple
1 bunte persilja, hackad
mild olja
salt och peppar
Skiva sötpotatisen i 1/2 cm-tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olja. Salta och peppra. Ugnsbaka i 200C tills mjuka men fortfarande fasta, ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Toppa alla rundlar med lite smulad fetaost, några granatäpplekärnor och hackad persilja. Servera.