Toaster alltså, jag älskar’t. Allt som serveras ovanpå en skiva smörstekt bröd är gott, så är det bara. Toast Skagen är såklart en favorit. Liksom löjromstoast och Öjebytoast. Och nu vill jag introducera er för en ny en i gänget; Toast Lingström. En röra på kokt eller rökt skinka, majonnäs, pepparrot och gräslök. Och som vanligt är hemmagjord majo godast!
Receptet hittade jag i en av mammas kokböcker och receptet är, inte helt otippat, uppkallat efter kocken och receptmakaren Christer Lingström.
Toasten funkar lika bra som snitt (översta bilden: 1/2 skiva formbröd per snitt) som den passar som förrätt (med 1 skiva per person).
Toast Lingström, 4 portioner
Anpassat efter Christer Lingströms recept.
150 g kokt eller rökt skinka
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 msk finhackad gräslök
1 msk riven pepparrot
salt och peppar
4 skivor formbröd
3 msk smör
Strimla eller hacka skinkan och blanda med creme fraiche, majonnäs, gräslök, pepparrot, salt och peppar. Skär kanterna av brödskivorna och stek gyllenbruna i smöret. Låt rinna av på hushållspapper. Toppa brödskivorna med skinkblandningen. Dekorera eventuellt med extra hackad gräslök och servera genast.
En reaktion till “Recept: Toast Lingström”