Cape Cod: Black Cat Tavern i Hyannis

cc65.jpg

Första kvällen i Cape Cod åt vi på en av restaurangerna i hamnen i Hyannis; Black Cat Tavern, som verkade bra. Eftersom vi kört runt på udden hela dagen kom vi dit ganska sent, runt 21.30-22.00, och var sista sällskapet in.

cc61

Mitt i förrätten (som var i största laget) blev vi serverade varmrätten. Jätteirriterande, men eftersom restaurangen tömts på folk så sa vi inget, men åt snabbt så att maten inte skulle bli kall.

Men följande kväll, när vi åt på en annan restaurang (i vanlig middagstid för området, ca 18.30/19.00) hände samma sak. Först skickade vi tillbaka rätterna men när de kom in för andra gången fem minuter senare orkade vi inte bråka utan tog emot dem trots att vi inte hade hunnit äta upp förrätten.

cc62

Denna konstiga kultur (vem vill bli stressad på restaurang?!) verkade vara ett lokalt fenomen som vi inte direkt mötte med förtjusning, och det var riktigt synd eftersom vi tyckte om maten och gärna hade velat njuta av den i lite lugnare tempo. (Har någon av er varit med om något liknande eller vet varför det är såhär? Lämna i så fall gärna en kommentar.)

Men tillbaka till den goda maten. Till förrätt åt jag Ostron Rockefeller (dvs bakade ostron med spenat och ost och i detta fall även lufttorkad skinka), som var riktigt, riktigt goda! Sinead valde calamari och i riktig jänkaranda fick hon in ett helt berg. De var jättegoda de med och serverades med en chilidippsås. Jag hade nog hunnit äta två ostron och Sinead några bitar calamari när varmrätterna bars in. Min var bakade pilgrimsmusslor med en gräddig hummersås och bakad potatis. Också jättegott! Vad Sinead åt minns jag tyvärr inte eftersom jag mitt i stressen glömde fotografera hennes tallrik, men jag kommer ihåg att hon sa att det var gott, som tur var.

cc63

Mitt tips: Säg antingen ifrån om att ni vill ha en paus mellan förrätt och varmrätt när ni beställer, satsa bara på en varmrätt eller dela på någon förrätt så ni inte är jättemätta när varmrätten kommer.

Black Cat Tavern, 165 Ocean St, Hyannis, MA 02601, USA

Annons

3 reaktioner till “Cape Cod: Black Cat Tavern i Hyannis

 1. Oj, jag blir alldeles matt när jag blir påmind om hur det är i USA. Detta är mer regel ä undantag eftersom personalen tjänar på många omsittningar inte på att man sitter och njuter av maten. Min bröllopsmiddag intogs på en en stjänrnrestaurang i Vegas och vi hade beställt en 12-rätters avsmakningsmeny. Hade de fått bestämma skulle vi varit klara på 45 minuter. Trots att vi sa till ett antal gånger att de skulle lugna ner sig så kom maten in innan vi hade fått bort tallriken. i just fallet så la vi inte ner besticken då fick de problem eftersom de hade en viss kunskap. I andra fall får de gå ut med varmrätten igen till köket. Tänk när de tycker att man ska lyfta upp förrättstallriken för att de kommer med nästa rätt. Suck. Men amerikanerna själva har vant sig. Läste en recension på Tripadvisor om en restaurang i Europa som en amerikan har skrivit så kan det stå ” Middagen tog 2,5 timmar men jag ha förstått att européer äter långa middagar”.

  Ett annat oskick som inte bara händer i USA utan också i Stockholm är att man beställt en fördrink som man sippar på så kan man ge sig den på att förrätten kommer in till den. Trots att till och med beställt vin till förrätten. Oj oj vad mycket mat jag har fått skicka ut i köket igen. Vem vill dricka GT till löjromstoasten?

  Jag som alltid längtar till USA kom just av mig

  1. Hej Eva och tack för din kommentar!

   Din bröllopsmiddag lät minst sagt jobbig! 😦 Så tråkigt när man känner sig stressad när man vill njuta av något gott. Jag har bara varit i New York och Boston förutom Cape Cod där är det inte alls såhär stressigt, utan exakt samma kultur som i Europa, så var inte alls beredd på detta!

   Håller med, har man beställt vin till rätten vill man ju ha det och inte fördrinken. Här i London dricker förvånansvärt många drink till maten, men själv tycker jag inte det är gott! Älskar kommentaren du nämnde på Tripadvisor 😉

   Ha en fin helg med bra service! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s