Gott Nytt 2017!
Som vanligt blev det lite stressigt i slutet på förra året och bloggen blev lite lidande, men jag hoppas ta igen det nu framöver.
Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron. I lördags, min sista middag hemma i Skåne med mamma och pappa, höftade jag ihop receptet och resultatet blev riktigt bra!
Gratinerade ostron med parmesan och creme fraiche, 3 portioner som förrätt
Här har jag beräknat två ostron per person eftersom vi hade en mäktig varmrätt, vill man ha en större portion blir tre per person lagom.
6 färska ostron
3 msk creme fraiche
3 msk finriven parmesan
1 tsk citronsaft
cayennepeppar efter tycke och smak
salt, vitpeppar
Till servering:
6 baguetteskivor
tabasco
Öppna ostronen med en ostronkniv (var försiktig!) och släng ovandelarna. Lossa ostronen från skalen med en kniv men låt dem ligga i skalen. Lägg ostronen i en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, parmesan, citronsaft och kryddor i en skål och skeda blandningen över ostronen. Sätt under grillen i ugnen, eller i väldigt varm ugn (225C) tills de fått lite färg, ca 3-5 minuter. Servera med baguetteskivor och tabasco.
En reaktion till “Recept: Gratinerade ostron med parmesan och creme fraiche”