Jag och julgodis har alltid haft ett komplicerat förhållande, men det har förvärrats sedan jag flyttade utomlands. När jag fortfarande bodde i Sverige tyckte jag mest att man åt så mycket under julen att man liksom aldrig var riktigt sugen på julgodis.
Som boende utomlands i ett land där de tyvärr inte kan tillverka gott segt godis längtar jag efter svenskt godis i princip alltid och köper med mig lösgodis varje gång jag är hemma som jag sedan portionerar ut tills nästa resa hemåt. Men det gör ju att jag är sugen på köpegodis och inte hemgjort julgodis när jag kommer hem till jul.
Därför har jag nästan helt slutat att göra julgodis men denna sort (som man faktiskt kan göra året om) är så god att det fick bli en sats!
Tack till min väninna Debs för receptet!
Krispigt marsgodis, ca 20 bitar
120 g marschoklad
75 g smör
1 msk ljus sirap
7 dl rice krispies
185 g choklad, hackad
Smält marschoklad, smör och sirap i micro eller i en kastrull på spisen (det tar lite tid). Blanda i rice krispies och bred ut i en bakplåtspappersklädd form. Ställ i kylen.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad och bred ut ovanpå rice krispie-blandningen och låt stelna.
Skär i rutor och servera.