Glad alla hjärtans dag, kära läsare!
Dagen till ära bjuder jag på en kärleksröd drink – en sloe gin spritz! Förra året gjorde jag egen slångin enligt denna metod (vilket är mycket vanligt här i England och lätt att göra), men det går även att köpa färdig.
Slångin, 70 cl
1 flaska (70 cl) gin
500 g mogna slånbär (plockas helst efter första frosten)
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Frys bären. Tina och blanda med gin i en stor burk/flaska. Förslut burken och ställ den mörkt i 3 månader. Rör om/skaka en gång i veckan.
Efter tre månader, sila bort bären. Koka upp sockerlagen utan omrörning. Låt svalna. Smaka av ginen med sockerlagen. Färdigt!
Sloe gin spritzer, per glas
Översatt från och anpassat efter Bon Appetits recept.
4 delar prosecco
1 del slångin
club soda
Blanda prosecco och slångin i ett glas (med eller utan is). Fyll upp med club soda. Dekorera t ex med ett fruset hallon eller mynta.